Enciclopedia plantelor medicinale folosite in terapia veterinara

PRP: 99,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 74,25 lei
Diferență: 24,75 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Enciclopedia plantelor medicinale folosite in terapia veterinara. Animalele, indiferent de modul lor de hranire, consuma diferite plante sau organe ale acestora in scopul diminuarii si, chiar, tratarii starilor lor de boala.
Inteligenta la nivelul animalelor este definita prin capacitatea acestora de a-si adapta comportamentul la situatia existenta.
Se disting doua modalitati de conduite adaptative:
 instinctiva (automata)  exprimata prin programe ce includ experienta speciei, transmise genetic,
 deliberata  in care intervine intentionalitatea.
Un act deliberat cu eficienta adaptativa presupune o experienta insusita prin invatare si memorare, o anticipare si o elaborare adecvata. In instincte apare doar o experienta trecuta si memorata in genele codului genetic. Transmiterea lor la descendenti constituie prin sine insasi o anticipare a conditiilor de mediu si a experientelor la care va fi supus purtatorul lor. Cand experientele individuale si conditiile de mediu nu corespund cu acelea memorate de specie in aceste instincte, individul este obligat sa recurga la acte deliberate sau sa piara prin lipsa capacitatii de adaptare.
In realitate exista o imbinare a celor doua posibilitati de actiune, o libertate a vointei ale carei limite se extind concomitent cu dezvoltarea filogenetica a sistemului nervos. Intr-o lume in continua schimbare si evolutie, nici un instinct nu poate fi suficient pentru a anticipa toate conditiile in care va trai purtatorul sau. De aceea, acesta trebuie sa fie dotat si cu posibilitati de actiune intreprinse ad-hoc. Cand toate acestea sunt depasite individul dispare.
Instinctele sunt garantii pe care specia si le ia pentru ca perpetuarea sa sa nu se intrerupa. De aceea, le intalnim in lumea vie, si acesta este motivul pentru care manifestarea lor se petrece sub imperiul unei tensiuni la care animalul nu se poate opune fara sa-si atraga suferinta, iar satisfacerea lor este rasplatita prin placere.
In esenta lor, conduitele instinctive constituie acte inteligente avand finalitati adaptative. Ele sunt o expresie a inteligentei materiei vii.

Din dragoste de animale si de natura am continuat seria ENCICLOPEDIA PLANTELOR MEDICINALE prin realizarea volumului Enciclopedia plantelor medicinale folosite in terapia veterinara.
Elaborarea acestei lucrari are la baza anumite considerente de ordin teoretic si practic:
- acest volum se adreseaza atat specialistilor, cat si publicului iubitor de animale,
- plantele medicinale pot fi incadrate la limita dintre produsele alimentare si medicamentele propriu-zise. Rolul lor nu se limiteaza la influentarea unor procese patologice, ci devine din ce in ce mai important in prevenirea afectiunilor.
- in lucrare este redata raspandirea plantelor medicinale, acolo unde sunt in numar mare si pot fi recoltate,
- de asemenea, cartea ofera indrumari privind recoltarea in conditii optime a acestor plante,
- recoltarea plantelor medicinale din flora spontana de catre proprietarul necuvantatorului ofera numeroase avantaje: miscarea, imbogatirea cunostintelor, valorificarea unor resurse locale,
- pentru a evita eventualele accidente, este descris cum trebuie sa fie produsul obtinut dupa uscare,
- se stie ca pentru a avea un efect terapeutic direct mai accentuat plantele medicinale se administreaza in amestecuri. De aceea, la fiecare afectiune mai des intalnita sunt prezentate plantele medicinale indicate,
- pentru ca plantele medicinale sa-si pastreze calitatile si efectul asupra organismului, trebuie preparate in mod adecvat si potrivit scopului urmarit; acest aspect este mult mai important decat cantitatea pe care o administram,
- explicarea diferitilor termeni medicali si botanici intalniti in lucrare.

Lucrarea incepe cu o prezentare succinta a istoriei plantelor medicinale si a relatiei plante - animale, care face obiectul primului capitol Studiu introductiv.
In capitolul Notiuni generale despre plante medicinale se prezinta principalele clase de principii active, ca substante tamaduitoare pentru organismul animal. De asemenea, se indica metodele de identificare, recoltare, uscare si conservare ale plantelor medicinale in subcapitolul Obtinerea drogurilor. Un loc aparte in acest subcapitol il are prezentarea speciala a precautiei fata de plantele medicinale toxice. Capitolul se incheie cu prezentarea modurilor de prelucrare a drogurilor [reprezentate prin materia prima de origine vegetala, animala sau minerala, care serveste la prepararea anumitor medicamente (conform definitiei din DEX); organele uscate ale plantelor medicinale, in cazul nostru].
Al treilea capitol, care este si cel mai vast, cuprinde Plantele medicinale folosite in terapia veterinara. Fiecare specie de plante se legitimeaza cu denumirea populara si stiintifica, urmata de incadrarea in familie, ecologia si raspandirea in tara. In continuare se prezinta descrierea botanica succinta pentru recunoasterea plantei, organul (organele) utilizat(e), recoltarea (la plantele medicinale cele mai folosite recoltarea este insotita de prezentarea produsului obtinut, pentru a putea fi utilizat cu maximum de randament). Monografia plantei se completeaza cu compozitia chimica din punct de vedere al virtutilor terapeutice, precum si, unde este cazul, toxicologia plantei urmata de acordarea primului ajutor in cazul unor intoxicatii accidentale cu plante medicinale toxice. Apoi sunt prezentate recomandarile fitoterapeutice si modul de administrare al plantelor, atat in uz intern, cat si in cel extern. Monografia fiecarei plante medicinale se incheie cu un tabel care sintetizeaza datele cele mai importante despre aceasta. De asemenea, fiecare planta este insotita de un desen alb - negru.
Explicarea succinta a diferitilor termeni medicali si botanici intalniti in lucrare face obiectul Glosarului.
Indexul de denumiri stiintifice vine in sprijinul cititorului pentru a gasi planta medicinala cautata, indiferent sub ce denumire populara ar cunoaste-o.
Materialul bibliografic fiind foarte generos si numeros, lucrarea se incheie doar cu o Bibliografie selectiva.
Trebuie subliniat ca aceasta lucrare nu urmareste sa prescrie tratamente si nici sa inlocuiasca consultatia medicului, ci numai sa arate insusirile plantelor medicinale, sa inlature unele intrebuintari gresite si sa ajute la utilizarea lor intr-un mod stiintific, in apararea sanatatii.

Cea mai completa lucrare din domeniu!
Format A4

Editura: Rovimed Publisher
Autor: Mihaela Temelie
Anul aparitiei: 2009
Nr. pagini: 483

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3509 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.