Detectia minciunii si a comportamentului simulant: dileme si oportunitati

Preț: 58,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

De ce mint oamenii? Oare diferentele de gen sau de personalitate afecteaza modul in care mint oamenii? Cum pot fi identificate minciunile?

Detectia minciunii si a comportamentului simulant ofera cea mai cuprinzatoare sinteza a cercetarilor referitoare la simulare pana in momentul de fata. Aceasta editie revizuita propune o perspectiva actualizata asupra cercetarilor in domeniul comportamentului simulant si analizeaza eficienta si acuratetea celor mai importante instrumente de detectie a acestuia, incluzand:

Interviul pentru analiza comportamentala;

Evaluarea validitatii declaratiilor;

Monitorizarea realitatii;

Analiza stiintifica a continuturilor;

Diferite teste poligraf;

Analiza stresului din voce;

Imagistica termica;

Tehnica potentialelor evocate – P300;

Rezonanta Magnetica Nucleara Functionala – RMNf.

Sunt investigate cele mai semnificative aspecte ale minciunii: indiciile nonverbale, analiza discursului verbal sau a declaratiilor scrise si reactiile (neuro)fiziologice. Sunt discutate cele mai frecvente erori in detectia simularii si sunt oferite sugestii practice pentru a sprijini practicienii in imbunatatirea abilitatilor de detectie a minciunii.

Detectia minciunii si a comportamentului simulant este o resursa necesara pentru studentii, cercetatorii si profesionistii din domeniul psihologiei, al criminologiei sau al justitiei.

Din cuprins

Minciuna: un act egoist si un lubrifiant social – Comportamentul nonverbal si simularea – Indicatori verbali individuali ai simularii – Convingeri referitoare la indicatorii nonverbali si verbali ai simularii – Detectia simularii fara instrumente specializate – Interviul pentru analiza comportamentala – Evaluarea validitatii declaratiilor – Monitorizarea realitatii – Analiza stiintifica a continuturilor – Detectia psihofiziologica a simularii: Abordarea bazata pe ingrijorare – Detectia psihofiziologica a simularii: Abordarea bazata pea reflexul de orientare – Detectia fiziologica a simularii: Imagistica de Rezonanta Magnetica Nucleara functionala (RMNf ) – Dileme: De ce nu reusesc oamenii sa‑i demaste pe mincinosi – Oportunitati: Cum pot oamenii sa‑si imbunatateasca abilitatile de identificare a minciunii

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0765 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.