Cele Sapte Sinoade Ecumenice ale Bisericii Ortodoxe

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Cartea „Cele Sapte Sinoade Ecumenice ale Bisericii Ortodoxe” se adreseaza tuturor crestinilor romani ortodocsi din tara si din diaspora, precum si celor de alte confesiuni sau alte religii care doresc sa cunoasca temeliile Ortodoxiei.

Biserica Ortodoxa este numita Biserica celor Sapte Sinoade Ecumenice.

Cele Sapte Sinoade Ecumenice au definit invatatura crestina despre Sfanta Treime si Inomenirea lui Hristos (care poate fi reprezentat in icoane) si au combatut ereziile: Sinodul I Ecumenic (Niceea, 325); Sinodul al II-lea Ecumenic (Constantinopol, 381); Sinodul al III-lea Ecumenic (Efes, 431); Sinodul al IV-lea Ecumenic (Calcedon, 451); Sinodul al V-lea Ecumenic (Constantinopol, 553); Sinodul al VI-lea Ecumenic (Constantinopol, 680/681); Sinodul al VII-lea (Niceea, 787).

„Ortodoxia nu e nationala, cum isi imagineaza unii. Ea e credinta cu adevarat universala, descoperita noua prin Iisus Hristos pentru toate neamurile pamantului. Diferentele vazute in organismul ei spiritual, care e universal sau ecumenic, nu constau din dogma, care e una si aceeasi pentru toata lumea, ci in elementul uman, care o imbratiseaza. Diferentele sunt deci de ordin administrativ, determinate local de neamurile intrate in comunitatea de credinta. Peste deosebirile nationale si cu respectul lor, ortodocsii de pretutindeni sunt una in fratia spirituala [...] In vechea noastra politica voievodala, sentimentul ecumenic a fost un element determinant si o stea calauzitoare.”

 

Academicianul Nichifor CRAINIC, Sentimentul ecumenic

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0983 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.