Camasa patata de somn

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Pe coperta: Fata cu pasare galbena de Mariana Bojan, pictor si scriitor

 

La Marilena Apostu, metafora, epitetul, alegoria, adica tot ce infrumuseteaza textul, fac parte dintr-o recuzita a misticului, a transcendentului. Omul e masura lucrurilor, arta e masura duhului care misca lucrurile. Toti am fost pe drumul Damascului, toti am avut posibilitatea intalnirii cu Dumnezeu, numai ca nu toti am fost atenti, nu toti am stiut cu cine trebuia sa ne intalnim. Caci, pana la urma, gasesti cu adevarat numai ceea ce stii ca trebuie sa cauti. Gasesti numai ceea ce ai aflat deja. Asa este poezia Marilenei Apostu, o gasire, o regasire in miezul misticii existentei. Mai mult, poezia Marilenei Apostu este, in ciuda aparentelor, solara, tonica, frumoasa. Daca exista o tristete care pluteste peste fiecare pagina a acestei carti de poezie, este o tristete care ne face bine. (ADRIAN ALUI GHEORGHE)

 

MARILENA APOSTU s-a nascut in vara anului 1969, pe 22 iunie, in Galati, singurul oras-port al Moldovei. Este profesor documentarist si membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Sibiu. Poezia pare sa ii fie destin prielnic si act terapeutic. Scrie de cateva decenii, fiind autoarea mai multor carti de poezie: Iubeste-ti departele!, Editura SemnE, 2019; Tacerea cuvintelor tale, editie bilingva (romana si albaneza), Editura Amanda Edit, 2020; Opt taceri, Editura Vasiliana ’98, 2020; Orasul cu femei triste, Editura Neuma, 2021; Umbrele nu fac zgomot, Editura Limes, 2022; O suta si una de poezii, Editura Academiei Romane, 2022. Publica constant in reviste literare si este prezenta cu selectii de poezii in mai multe antologii. A primit mai multe premii literare: Mentiune la Concursul National de Poezie si Epigrame „Romeo si Julieta la Mizil”, 2011; Mentiune la Concursul National de Literatura „Agatha Grigorescu Bacovia”, sectiunea Poezie, Mizil, 2012; Premiul „Uniunii Internationale a Oamenilor de Creatie” pentru volumul de versuri Opt taceri, Chisinau, 2021; Premiul Revistei Colocvii Dunarene pentru aceeasi carte, acordat de Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din Romania, 2021; Premiul al II-lea la Festivalul International „Adrian Paunescu”, editia a IX-a, Craiova, 2023; Premiul Revistei Limba romana din Chisinau, la editia-jubileu a Festivalului de Poezie de la Sighetu Marmatiei (1973–2023), pentru cartea de poezii Umbrele nu fac zgomot; Premiul „Mihai Eminescu” la Festivalul International „Mihai Eminescu” de la Drobeta-Turnu Severin, 2024, pentru antologia O suta si una de poezii.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3282 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.