Ghidul Angelescu. Terapie antimicrobiana 2012 (Editia a III-a)

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Ghidul Angelescu de Terapie Antimicrobiana este singura publicatie de acest gen din Romania si se afla deja la cea de-a treia editie.


 Ghidul se adreseaza medicilor infectionisti si medicilor de familie in special, dar si farmacistilor, pediatrilor, pneumologilor, ORL-istilor, anestezistilor si medicilor din specialitatile chirurgicale pentru profilaxia preoperatorie si tratamentul infectiilor care pot complica diferite interventii.


Editiile precedente dateaza din 2003, respectiv 2005, insa era necesara o reeditare a publicatiei, avand in vedere acumularea de noi informatii in legatura cu medicamentele antimicrobiene, noile recomandari sau schimbarea criteriilor in stabilirea unor indicatii terapeutice.

Un sfert dintre romani iau antibiotice de doua-trei ori pe an

Publicatia abordeaza terapia antimicrobiana, indicatii, protocoale si alte recomandari terapeutice in tratamentul sindroamelor infectioase.

"Utilizarea excesiva a antibioticelor este principala cauza a cresterii nivelului rezistentei microbiene fata de acestea. De putin timp exista confirmari cantitative ale situatiei din Romania: consumul de antibiotice ne plaseaza azi intre primele cinci state ale Uniunii Europene, asociat cu pozitii similare in privinta rezistentei bacteriene. Pentru a avea cateva exemple semnificative despre ceea ce genereaza un nivel al rezistentei microbiene atat de ridicat ar fi de ajuns sa mentionam carentele ce exista in diagnosticul etiologic al infectiilor, in controlul infectiilor spitalicesti si, mai ales in cel al prescrierii de antibiotice, unde excesul si erorile reprezinta in mod direct factori de presiune pentru selectia de germeni rezistenti. Aceste excese de prescriere sunt uneori consecinta unei medicini defensive, expresie a temerilor de evolutie nefavorabila a pacientului si a raspunsului la cerintele unei largi categorii de pacienti ce solicita tratament maximal", au declarat autorii Ghidului.

Colectivul de autori este format din conf. univ. dr. Otilia-Elisabeta Benea, sef lucrari dr. Cristina Popescu si conf. univ. dr. Gabriel-Adrian Popescu.

Potrivit statisticilor, aproape un sfert dintre romani iau antibiotice de doua-trei ori pe an, iar 12% dintre acestia folosesc astfel de tratamente de circa cinci ori pe an sau chiar mai des. Cei mai multi romani folosesc tratamente cu antibiotice pentru raceala (21%), infectie asociata cu durerile de dinti (18%), infectie cu durere in gat (7%), gripa (7%) sau infectii, in general (5%).


Autori: Elisabeta-Otilia Benea, Cristina Popescu, Gabriel-Adrian Popescu
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 312

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3466 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.