ŞOCUL ISLAMULUI - secolele XVIII - XXI

ŞOCUL ISLAMULUI - secolele XVIII - XXI
-10%
Preț: 22,41 lei
24,90 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 264
Categoria: Romane

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

MARC FERRO, director la Şcoala de Înalte Studii Sociale din Paris, autor al monumentalei lucrări Istoria Franţei, abordează în cartea de faţă o temă extrem de actuală, privitoare la modernizarea Islamului şi, prin contrareacţie, la islamizarea modernităţii. Provocarea pe care islamismul o lansează Occidentului era oare atît de neaşteptată în per-spectiva istoriei? Cum putem explica, dacă nu ca pe un şoc, traumele pe care lumea Islamului le-a cunoscut în cursul secolelor precedente ca urmare a invaziei modernităţii europene? Ascultînd aceste voci diferite - modernizarea Islamului sau islamizarea modernităţii - Marc Ferro confruntă cele două puncte de vedere şi ne invită la o cunoaştere profundă a acestei lumi. El încearcă să-l determine pe cititor să privească lucrurile dintr-o perspectivă islamică, făcîndu-l astfel să înţeleagă toate frustrările şi resentimentele acumulate de musulmani de-a lungul timpului. Un studiu extrem de valoros care permite înţelegerea evenimentelor de astăzi şi anticiparea celor de mîine.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0366 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.