Socio-hai-hui prin Arhipelagul Romania

Socio-hai-hui prin Arhipelagul Romania
-18%
Preț: 17,63 lei
21,50 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-46-0208-X
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 232
Categoria: Carti diverse

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cuprins:

Povestea Gertrudei von Trabant - Muzeul bananei - Arhipelagul Romania - Cele trei Romanii - Balcanii si marile puteri - Europeni second-hand - Obsesii - Caut proiect pentru Romania sau obsesia institutiilor - Chestia agrara sau despre obsesia satului - Mamaliga nu explodeaza? - Dascali si manageri sau despre obsesia invatamintului - Cristos a inviat! Uniti, pentru Romania Europeana! sau despre Biserica, religie si credinta - Petrecerile timpului - Marx, Oblomov si tranzitia - Cogito interruptus si privirea graitoare - Mishteau

Descriere:

Cartea contine o selectie de articole, din ultimii patru ani, publicate de autor in Dilema (Veche). Tematica volumului, diversa si atragatoare, se inscrie in citeva directii de interes, fie ilustreaza si comenteaza diversitatea societatii romanesti din prezent, fie propune asezari in timp si spatiu ale memoriei sociale sau evadeaza in "obsesii" ale momentului.
"Sintem deja in -«post-tranzitie-» - spun unii. E discutabil. Cert este insa ca faptele marunte nu mai sint la fel de fascinante in ele insele, nu mai uimesc doar prin ineditul lor, prin diversitatea frusta a intimplarii, ci, invaluite intr-o aura simptomatica, lasa tot mai mult loc de meditatie in jurul lor. De pe micul ecran al cotidianului pe marea scena a problemelor tarii este un drum care se cere parcurs la fiecare pas. Se cere o -«privire graitoare-», care sa aseze in cuvinte cu rost observatiile marunte. O privire socio-hai-huie, dar nu prea..." (Vintila Mihailescu)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0551 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.